"...kroppkakor, kalkon eller något lättlagat"

Ja jag vet inte om det kanske bara är i min familj vi brukar säga med viss ironi "Vi kan väl göra kroppkakor eller kalkon eller något annat lättlagat" när vi bara vill laga någon lätt. Och ja idag när jag vaknade och kom ner för att äta frukost hittade jag dagens skörd av lappar till mig "14:45 sätt in kalkonen, 15:45 sätt in potatisen..." Ja så alltså har jag lagat Kalkon helt själv. Det var allt annat än svårt. Tog ju dock minst tre timmar men var fortfarande enkelt.
Anledningen till att vi äter något så festligt som hel kalkon är att det tydligen är det judiska nyåret idag eller imon. Inte helt säker på vilken dag det är. Men kidsen är ledig från skolan imorgon iaf.

Annars har inte dagen varit allt för spännande, yngsta ungen hade en playdate och den andra hade läxor och sen ett födelsedagskalas. Så egentligen inte behövt göra mycket alls. Imon blir det väl en annan femma. Fast kanske är ledig imon, hörde något om att pappan skulle vara hemma. Fast ingen som sagt något så lika bra att anta att jag jobbar.

Nu ska jag vänta på att klockan blir 20 så blir det lugn hemma kväll med, Gossip Girl, One three hill och the Hills.


Extremt lugn dag

Idag har inte heller hänt så mycket.

Värdmammans syster och hennes familj var ju som sagt här. Men de var inte hemma så mycket så va ganska lugnt. Så jag har mest chillat och gjort en utryckning.
Raisa ringde på eftermiddagen.
Raisa: Hej jag har hoppat av på fel tåg station
Så fick hoppa in i den röda lilla bilen för att hämta henne. En timmer senare plingar det till på MSN
Raisa: Hej, jag har glömt min mobil i din bil.
Ja visst hade hon gjort det. Så då fick hon komma tillbaka för att hämta den.
Sen åkte vi och tankade hennes bil. Eller ja vi åkte dit, rullade ner rutan och gav dem pengar. De gör allt åt dig.

Ikväll har familjen varit iväg på middag hos några vänner så jag har gjort svenska pannkakor. Gott!

The sweet taste of Sweden


Nu sitter jag i sängen och väntar på att klockan ska bli nio. Säsongs premiär av Desperate Housewifes! Kan man inte missa.

Shopping dag

Ja idag har vi shoppat. Eftersom att vi är lite trötta på Stamford mall bestämde vi oss för att leta upp lite shopping ställen utanför själva staden. Sagt och gjort. Vi hittade alla möjliga affärer.
Jag köpte två koftor, pj shorts, höst skor allt detta för 500 kr. Ja, riktigt billigt helt enkelt.

Ikväll gör jag inte alls mycket. Ös regnar ute så det är en sån sitta-hemma-kväll. Orkar inte göra så mycket annat ikväll heller så det är ganska skönt att inte behöva stressa runt med festbestyr eller annat.
Imorgon vet jag inte heller riktigt vad som händer. Tydligen ska min värdmammas syster komma hit. Jag är inte riktigt på det klara om det förväntas av mig att jag ska vara med, eller om de hellst inte vill att jag ska vara med alls. Svårt att veta. Får se imorgon vad de säger.





Hos Raisa

Går dagen bestod av lite jobb, och sedan åkte jag och Raisa in till Stamford och åt lite mat. För att sedan bege oss hem till henne och kolla på några avsnitt av califonication. Så det var en trevlig kväll.

Idag ska vi åka runt och kolla lite olika affärer och köpa massa billiga saker är det tänkt. Men om jag känner mig själv rätt kommer jag komma hem med en dyr sak bara för att den var så fin. Önska mig lycka till.

Inte min dag.

Jag vaknar av att min telefon ringer två signaler. Jag kommer ner hittar två lappar: Return to library & en ïnköpslista. Inget som säger att det är jag som ska köpa dessa saker. Men jag tar för givet att jag skulle (Vilket även var rätt antaget sen när värdmamman kom hem)
Jag hade planerat att gå en lång runda idag. Men tack vare lapparna insåg jag att jag inte skulle ha tid att göra det. Så jag gick ut och gick med hunden en liten runda ist (vilket de underförstått vill att jag ska göra)
Sedan bar det av till affären. När jag sedan kom hem var det dags för lite lunch så jag tänkte att jag lite snabbt och lätt skulle röra ihop en rissallad. Börjar med att jag stöter till en glasburk i ett skåp så allt åker i golvet som resulterar i ett golv fullt med glassplitter och jordnötter. Jag svär lite men fortsätter sedan laga mat. När jag sedan ska slå upp ris i grytan. Viker dig kanten (svårt att förklara) så jag har en halv påse ris över spisen (vilket är en gasspis, alltså int dte lättaste att rengöra)
Aja tänker jag sånt händer. Sen öppnar jag kylskåpet. Och ut åker en flaska med soya! Så denna gången har jag golvet fyllt med en halv flaska soya. Dags att moppa golvet.
Men efter många om och men sitter jag vid matbordet. Jag kollar till på klockan och den visar 14:23 jag får en snilleblixt och inser att jag faktiskt skulle hämta ungen vid skolan om två minuter. Var bara till att springa ut i bilen och köra. Somtur var hann jag precis.
Men ut ur skolan kom en tjurig och sjuk 13 åring. Så hem kom mamman för att genast skjutsa henne till läkaren (pga hals ont!!)
Sedan kom den yngsta ungen hem. Frågade henne som vanligt hur skolan var och om hon gjorde något skoj och lite annat. Alltid samma svar: okej, i dont know, i dont care och sen ger mig en nonchalerande blick. Hur gör man för att en 10 åring ska ge en ett riktigt svar? känns som jag provat med det mesta.
Sen var det dags för fotbollsträning. Men icke. Ungen hade ett myggbett som kliade. Så hon slapp träningen sa hennes mamma. Ja, vad skulle du tänkt i ett sånt läge?
Sedan åkte föräldrarna till öppet hus i en av ungarnas skola. Så jag blev kvar här hemma och lekte skola. Jag fick föreläsningar och prov.

Nu ligger jag i sängen och är helt slut. Så nu blir det tv sen sova. Godnatt mina vänner

Mitt liv

I dag har jag haft en helt vanlig dag. Shopping, skjutsa ungar, middag, tv. Känner mig som en hemma fru som gett upp hela sitt liv för att ta hand om sina kids och bara går runt och är bitter.
Men några veckcor till, det ska jag. Vill inte ångra något.

Familjen sa idag iaf att de verkligen gillar mig. Alltid skönt att höra.

Blir ett kort inlägg idag. Är ganska trött plus att det är 90210 på tv just nu.


Astrid Lindgren på engelska

När var och hälsade på ute på Long Island visade de mig några klassiska Astrid Lindgren böcker. Med väldigt roliga översättningar. Men man kan ju iaf inte anklaga dem för inte översätta exakt.

Troublemaker streest, Noisy Village




Longstocking

Jag lever

Nu är jag hemma igen i den redan tråkiga vardagen.

I fredags lagade jag och Raisa mat åt min värdfamilj och några av kidsens vänner. Bjöds på hemma gjorde köttbullar, kokt potatis och "grädd sås" Eftersom att ena ungen är gluten allergisk och mamman laktos intollerant så blev allt i den andan. Alltså blev inte såsen en riktig höjdare. Men köttbullarna blev helt perkfekt aom jag får säga det själv. Till efterätt bjöds det på glutenfria chokladbollar (=inte alls goda)





Sedan bar det av hem till Raisa. Var egentligen meningen med ett bio besök men eftersom att det var ganska sent och vi inte kunde hitta en parkeringsplats begav vi oss till ett "apotek" och köpte massa godis och läsk. Sedan hem till henne för att kolla på en komedi om under ground ping pong. Men efter fem minuter gav vi upp och somnade.

Några timmar på lördagen spenderade vi i en nagelsalong med att fixa ngalarna och få pedikyr. Allt för under 500 lappen. 

 

Sedan åkte vi till tåg stationen för att åka int ill NYC. Väl där inne mötte Raisa upp en av hennes vänner och gick vidare för att möte upp en gammal Gullabo bo och hennes familj. Vi gick och åt och sedan bar det av till Long Island och Masapekua park (stavning?) Sedan spenderades söndagen med att bla åka till Ikea och en stor strand. Lite kul att man fortfarande i slutet av september kan åka till stranden för att sola och bada. 



Sedan vad det dags att åka hem igen tyvärr. Men efter en tåg tur och en taxi tur var jag framme vid Grand Central och mötte upp Raisa igen. Sedan tåg resa igen. Sen var jag hemma till min hårda säng och den tråkiga vardagen. 

Nu ligger jag i min säng och äter lite kexchoklad och suktar efter en påse Ahlgrens bilar.
Men först lite lunch och days of our lives




Ännu en dag

Ja nu har jag verkligen kommit in AuPair livet.
Jag låg i sängen och drog mig lääänge idag. För att sedan komma ner till köket och läsa ännu fler av dessa "to do list" idag var det barnens lakan & barnens handdukar som skulle tvättas för att sedan åka ooch handla till hela familjen igen.
Sedan var det till att skjutsa runt kidsen på olika aktiviteter.

Nu sitter jag på min säng och har ett extremt sug efter svensk lösgodis!


Här är ett par bilder från min gata.


 

Precis utanför vår uppfart, ser ni även en liten glimt av Ben the dog



Efter kurvan (som har en stopskylt)

Ännu en shopping dag

Idag mötte jag upp Raisa för ännu nägra timmar med shopping. Det inhandlades lite smink för runt 450 kr. Vilket skulle minst kostat det dubbla hemma, för exakt samma saker. En av de få fördelarna med USA är att det är så billigt att shoppa. Sedan bar det av till vår vårt redan favorit hak Luckys som ligger i mitten av Stamford ungefär.
Sen hem igen för att ta hand om ungarna. Och en lugn kväll framför tvn. 

Stamford Mall


Shopping dag

Idag har jag varit i köpcentret med Raisa och kollat runt lite. Blev bara en kjol och en handväska. Men sammanlagt betalade jag endast 260 kr. Så det var som hittat.
Vi fortsatte sedan ut i Stamford på jakt efter lite skräpmat och kom framtill ett litet ställe som hette Luckys. Var innrett precis som en 50 tals resturang (pappa du hade verkligen gillat det)  och här åt vi varsin kalas god amerikansk hamburgare.
Så nu sitter jag här hemma och väntar på att kidsen ska komma hem från skolan för att sedan skjutsa runt dem på olika aktiviteter och sedan tvätta deras kläder. Hoppas allt är bra där hemma.






Bilder från New York

Från toppen av Top of the rock


utsikt över central park



Manhattan


Empire State Building

Kontakta mig

Mail: [email protected]

MSN: [email protected] (obs: endast msn, ej mail)

Skype: camilla.nilsson88





Tillbaka i vardagen

Nu är det måndag igen och jag är tillbaka i den redan tråkiga vardagen. Har varit här i 4 veckor idag, och än så länge om jag ska vara ärlig trivs jag inte helt. Men ska som sagt ge det en ärlig chans innan jag bestämmer något. 

Dagen har inte betått av något jätte intressant. Fick ännu ett paket idag. TACK, blev så himla glad!
Annars var jag ute med värdfamiljen på middag i min ära. Jag ville ha pizza så då blev det pizza, var helt okej. Slår däremot inte en hederlig GyrosPizza hemma. 

Imorgon ska jag möta upp med min svenska vän Raisa i köpcentret i Stamford för shopping och en massa prat om värdfamiljer, hemlängtan och jobbiga barn. 
Sedan blir det att skjutsa ungarna runt på diverse aktiviteter. 

Men nu ska jag kolla på tv sen sova (som vanligt)



 

Amerikaners matvanor

Maten här är stor skillnad från hemma. Vi anser att det är därför amerikaner är ett land med mycket feta människor. Överlag tycker jag inte att amerikaner är mycket fetare än vi svenskar. Men visst är medelvikten högre här än hemma. Och jag tror det beror till mestadels på maten och deras matvanor, vilket de flesta andra också tror.

Här börjar man dagen med frukost. Äter man något snabbt så innebär det vitt rostat bröd eller mjölk och flingor, flingor med massa socker på. Äter man en stadig frukost så äter man en Bagle, bacon, korv, äggröra och amerikanska pannkakor.
Till lunch äter nästan alla barn en macka på vitt bröd, ibland en yougurt. Med en påse chips eller liknande, Detta är det vanligaste att äta för barnen att äta i skolan då man inte får mat i skolan som man får hemma i Sverige. Vuxna brukar oftast även äta en smörgås (alltid vitt bröd) mitt på dagen med.
När barnen kommer hem från skolan äter man snack. Och med snack menas inte en frukt, yougurt eller knäckebröd (vilket förövrigt inte ens finns att köpa här). Utan här är det en påse med chips/popcorn, kakor eller en muffin som gäller.
När det sedan är dags för middag äts det oftast ganska okej mat. Fast man ska bli mätt på köttet här och inte potatisen eller pastan som man gör hemma. Inte heller vanligt att ha sås till maten.
Men innan huvudrätten är det nästan alltid förrätt. Kan variera mycket vad det är. Men oftast är det  en sallad med otroligt mycket dressing (här kan man inte äta en sallad utan dressing)
Till efterrätt, vilket man i princip alltid äter efter en middag, är det glass, bakelse med grädde eller något annat liknande.
Här äter man inte heller mycket godis. Inte på samma sätt som vi har tex lördagsgodis hemma. Man äter det nån gång i månaden.

Så här har jag i alla fall fått intrycket av amerikaner och deras matvanor. Sen kan jag inte säga att det gäller alla. Men iaf i de familjer jag fått lite insyn i är detta ganska mycket vad man äter till vardags

Bilder


The gang: My, Philippa, jag, skumm gubbe, Mika, Raisa & en uppraggad svensk



Festival Times Square



Alla mina presenter, TACK så mycket



När man inte kan vara hemma med familjen på sin födelsedag får man ta den familjen man har här.
Tack för idag flickor!




Mina vänner fick vara min familj för en dag

Idag 14/9 fyllde jag 20 år. Grattis till mig själv.

Känns väldigt lustigt att fylla 20 här utan min familj där hemma. Men detta var väl det näst bästa en dag som denna.
Idag bjöd min värdfamilj på frukost. Amerikanska pannkakor, blåbärspannkakor, maple sirup, bacon, äggröra, och apelsin juice. God frukost, men känns lustigt att äta pannkakor till frukost.
Sedan var vi ett gäng som åkte in till NYC. Vi kilade och åt på en Asiatisk resturang. Sedan gick vi bara runt och strosade lite. Det var så extremt varmt och kvavt här idag så man orkade verkligen inte göra något för ansträngande.

Sen efter lite några om och men var jag äntligen hemma igen. Så nu sitter jag här och är helt slut. Imon börjar vardagen igen.

Och eftersom att det inte verkar fungera att ladda upp bilder här på bloggen ikväll får det vänta tills imorgon.


En lördag

Idag har jag öppnat upp ett amerikanskt bankkonto. Jag ska få ett bankkort, och internet access till mitt konto, fick även ett checkhäfte. Något vi sällan använder i Sverige längre. Tror dock aldrig att jag kommer använda det.
Här kostar det inte pengar att ta ut men allt annat kostar skjortan. Det enda som är helt gratis är att använda internetbanken, använda kortet i en affär, och ta ut pengar i en av bankens egna uttagsautomater. Men se upp för det kostar pengar att ta ta ut ett kontoutdrag. Alltså du kan gå till din egna banks uttagsautomat och ta ut pengar men får du frågan om du vill ha ett utrdrag på dina 10 senaste utag plus ditt saldo kostar detta några dollar. Tycker jag känns ganska lustigt. Jag känner mig lurad på något sätt. Går du till en annan banks uttags automat får du en ännu högre avgift, och så vidare. Mycket att hålla reda på.

Dagen har gått ganska snabbt annars. Träffade min svenska vän Raisa i köpcentret idag så vi sprang runt och shoppade en del. Men blir faktiskt inte så mycket kläder som jag trodde det skulle bli. Än så länge har det blivit ganska mycket praktiskt. Lotion, hårschampoo, balsam, tandborste, hudvårdsprodukter och andra nödvändiga saker. Jag sparar pengar varje vecka med. Så lite av sitt snåla småland har man kvar i sig!

Sedan åkte föräldrarna iväg och jag lämnades ensam med barnen på kvällen. Vi åt smaklös köttfärslimpa (amerikanarna har problem med att krydda maten här) och pommes, och ärtor. Lite lustig kombination förmin smak. Men som man brukar säga, man tar seden dit man kommer. Eller åtminstone försöker. Sen blev det fruktsmoothie, godis och film.

Imorgon ska jag in till NYC och träffa lite vänner (jag tar kameran med mig). Jag hoppas på en skoj
dag. Kommer dock kännas konstigt att inte vara hemma......

Godnatt


Min fredag

Min dag har inte varit allt för händelserik idag igen. Vaknade. handlade. diskade. Satt vid datorn. Hämtade den äldsta. Mötte den yngsta. Skjutsade den yngsta. Skjutsade den äldsta. Åt middag. Kollat på tv.

Sen ringde jag min nyanlända svenska vän som bara bor en bit ifrån mig. Och vi snacka i över en timme. Skönt att ha någon i samma situation. Någon som har samma tankar och funderingar. Någon man kan disskutera vissa saker med utan hindret av att inte tala samma språk. Jag har absolut inga problem med att prata engelska. VIlket vi svenskar tydligen kan lite bättre än de flesta (säger folk här iaf). Men man har endå inte samma ordföråd och kan utrycka sig precis så som man vill, till någon som inte heller kan det riktigt. Så det är verkligen skönt att få prata lite svenska.

Imorgon blir det en hel eftermiddag med shoppande så det ska bli riktigt trevligt! Innan det ska jag öppna ett amerikanskt bankkonto. Få ett kontokort, uttags lappar och checkar. Ja här använder man checkar nästan jämt. Ännu en skillnad från Sverige. Ska bli intressant.

Men nu är det dags att sova igen...


Att köra bil i USA

Ja, att köra bil i USA är inte likadant som att köra bil hemma i Sverige. För det första får man ta körkort här när man är 16 år. Och körkorts proven är tydligen otroligt simpla. Alltså får nästan alla som tar ett körprov körkort. Så om man summerar det får man fram ett helt land med dåliga bilförare.
Här har nästan varannan bil någonstans ett märke efter att blivit påkörd, kört på något, eller repat sin bil.

Här använder man heller inte sina blinkers ofta för att visa åt vilket håll man ska svänga. Står man i en korsing hemma, använder alla blinkers. Står man i en korsning här använder var tredje eller var fjärde blinkern när de ska svänga i en korsning.
Kör man på en väg så kan en bil helt plötsligt börja bromsa och plötsligt svänga, utan att ha blilnkat. Detta händer sällan hemma. Hemma markerar vi även med hela bilen åt vilket håll vi vill svänga plus blinkers. Här stannar alla i mitten av vägen oavsett vart man ska köra.

I en korsning med stopljus får man här svänga år höger trotts att det är rött ljus. Detta är något jag har svårt att vänja mig vid. Så det är många som har tutat på mig eftersom att jag inte svängt när det varit rött. Detta tycker jag gör att köerna vid stopp ljusen går lite fortare. Men är nödvöndigtvis inte den mest säkraste grejen att göra.
Stoppljusen hemma har någon sorts sensor som känner av om det kommer en bil. Tex är man ute och kör mitt i natten och du kommer till ett stoppljus och det finns inte en enda bil på vägen, slår det om och ger dig grön ljus. Här går alla trafikljus på tid. Så trotts om du är den enda bilen på vägen kan man få stå och vänta länge.

Kommer det en gul skolbuss och stannar, fäller den ut en stor stopp skylt och en pinne (som ska hålla bilarna på avstånd) Kommer stoppskylten ut så måste ALLA bilarna i alla riktiningar stanna och vänta tills att skolbussen kör eller ger tecken att bilarna kan köra förbi. Detta skapar därför otroligt långa bil köer när skolorna slutar runt 14,30.
Men detta tycker jag faktiskt är en väldigt bra sak, bortsett från köerna. Det skapar en säkerhet för barnen som faktiskt inte finns hemme i Sverige. Hemma stannar bussen på en busshållsplats, sen får barnen ta sig hem bäst de vill. Här stannar bussen minst fyra gånger på samma gata. Och beroende på hur gammla barnen är släpps de inte av förens busschufförens ser nån barnets föräldrar.

Alla kör även automat bilar här och alla bilar går på bensin eller flexifuel. Inga bilar går på diesel. Bara lastbilar och traktorer.
Här tycks även nästan alla familjer äga minst en Stadsjeep.

Det är vad jag kan komma på just nu. Mer lär det bli.




världens sämsta morgon

Idag klockan 07,30 stod den yngsta 3 meter från min dörr och skrek på sin mamma. Vem vaknade? Då kommer mamman och ropar 2 meter från min dörr att hon inte behöver skrika. (varför skriker hon nu igen då?)
Runt åtta vaknar jag igen, denna gång vet jag inte riktigt av vad men hör några dörrar slå igen. Jag somnar om igen, och klockan 09,10 vaknar jag av att någon knackar på dörren. Där står mamman och säger att jag måste hämta upp den äldsta i skolan klockan 09,45 för att skjutsa henne till tandläkaren. Och alla som känner mig vet att jag inte har världens bästa morgon humör. Men det var bara att stiga upp och se glad ut.
Jag skjutsade henne dit sedan hem igen. Satte mig vid datorn en snabbis. För att sedan gå ut och gå med den stackars hunden.
När ungarna sedan kom hem var det dags att skjutsa dem till fotbolls träningar och simträningar.
Sedan hem. När jag sedan står nere i tvättstugen och viker ungarnas tvätt som jag precis tvättat kommer pappan hem och är sur för att ingen börjat med maten. Dock ringde de klockan 17 och ändrade mat planerna till 100% och ingen invigde mig i planerna förrutom att berätta vad jag skulle handla åt dem.
Sedan ringde iaf min tyska vän Mika mig och vi åkte till Starbucks för att snacka lite den stackars timmen jag hade för att göra något på kvällen.

Ja så summan av kardemumman är helt enkelt att jag är lite små irriterad idag, och har sjuk hemlängtan...

Herregud vad jag saknar...

...LÖSGODIS!

Ännu en dag

Steg upp klockan 08,00 idag för att kila iväg på fotbolls träningen. Körde och hämtade upp min tyska vän. Vi visste ungefär hur vi skulle komma dit. Men det var lättare sagt än gjort, då vi inte kunde komma ihåg vilken skola det var vid. Så vi höll på att köra runt och fråga folk i över 50 minuter. Tillslut gav vi upp och åkte till Robecks, som är en juice bar. Så vi stärkte oss med varsin hälsosam Smoothie ist.
Sedan åkte vi till ett ställe där de hade massa rea. Men jag tror tysken hade roligare än mig. Då de mesta var lite tantiga kläder och för mig okända märken. Men tysken var överlycklig för hon hade hittat ett av tysklands mest populära märken. Så hon shoppade en massa.
Sedan bar det av till mataffären för min del. Fått en lista med saker att handla idag igen. Har lite problem med att hitta allt. Den yngsta är som sagt väldigt bestämd med vad hon vill ha. Så om man köper något som är precis samma sak bara av ett annat märke vägrar hon äta det. Så därför gäller det att vara uppmärksam av vad som finns i kylskåpet och i skafferiet.

Nu ska jag kolla klart på det nya avsnittet av 90120, kalas med alla tv serier, snart börjar även Ugly Betty! Sen dags att sova.

Laddar inför fotbollen

Ja idag har jag tagit det ganska lugnt. Varit mulet och regnat en del idag, därför har jag hållt mig inomhus. Men på kvällen kilade jag iväg en snabbis för att träffa en svensk vän som är i Stamford  på oriteringskurs nu. Hon ska även bo i Stamford (grannstaden) sedan så henne ser jag förhoppningsvis massor av i framtiden. Med mig var även en tyska jag träffade igår på starbucks. Hon är verkligen jätte trevlig. Men hon är här privat och ska bara stanna i tre månader.

Vi kikade mest runt i affärerna i en timme. Sedan var det dags för mig att åka hem, då jag måste vara hemma vid 22 varje vardag. Väldigt jobbigt med tanke på att man inte kommer ifrån huset förens runt 20,15 och sedan tar det ett tag att köra dit man ska med så man hinner inte med allt för mycket. Men men sånt är livet som en AuPair.

Imon är det iaf fotboll klockan 09,30 Ska bli skoj att spela lite igen. Var som sagt inte igår jag gjorde det sist. Får hoppas att det går bra. och att man träffar några roliga människor.

Dags att sätta klockan på ringning ocg sova nu. Godnatt

Måndags kväll på Starbucks

Idag har varit ännu en sån dag det inte hänt så mycket. Den äldsta hade en Fiol Audition. Så jag fick skjutsa henne dit. Men hon fick inte det hon ville, så hon blev ganska ledsen. Och jag vet tyvärr inte hur jag ska hantera det än. Svårt när man inte känner en människa, och veta hur man ska hantera vissa situationer. Så jag frågade helt enkelt om hon var okej. Sen fick hon vara lite ensam och sen kom föräldrarna hem.
Sedan stack jag iväg till Starbucks. Vi var ungefär 25 AuPairer där ikväll. Tydligen har de aldrig varit så många där innan. Av dessa var det jag, en från Kanada och en från Brasilien som inte var tyskor! Gaah, gissa vilket språk de pratade på?
Men träffade iaf två tjejer som jag träffat innan, de pratar engelska med mig och till och med varandra. Det är jag väldigt tacksam för. Sen träffade jag en annan tyska som var väldigt trevlig. Skjutsade även henne hem, hon bor inte alls långt från mig. Vi ska hitta på någon nån dag. Hon har inte heller några vänner, bara varit här en vecka sa hon. Men hon är här privat och kommer bara stanna 3 månader. Blev lite avundsjuk när hon sa det. Jag vill också hem ganska snart. Men som sagt jag måste verkligen försöka innan jag kan tänka i de banorna.

På onsdag ska jag spela fotboll! Fick ett mail från min counsler att det finns en Amature leuge här. Alltså som deras motsvarig het till Korpen. Så vi är ett gäng som ska hänga med där. Ska bli riktigt skoj att spela igen. Trotts att det inte är på allvar.

Nu är det dags för att sova igen. Sov dock ltie förlänge idag. Vaknade runt halv nio, men tyckte så synd om mina stackare fötter sen allt promenerande igår så jag tyckte de förtjänade lite sömn till. Sagt och gjort, vaknade tre timmar senare. Så man är inte allt för trött nu.
Godnatt!


Påtal om den tropiska stormen

Här kände vi inte alls av blåsten. Hade man gjort lite längre ner. Men blev inte alls så farligt som de hade trott. Det regnade däremot extremt under 6 timmar. Regnet började straxt efter jag lagt ut mitt inlägg "lunget innan stormen" sedan höll det på hela kvällen och halva natten. Men när jag vaknade var det klarblå himmel med strålande solsken och runt 30 grader i skuggan. Inte helt fel i början av september...


Nu ska jag sova så jag är pigg för att gå på Fiol audition imorgon. Ni kan vara lugna, inte jag som ska spela. Ha det bra!


En vanlig söndag i New York

Idag åkte jag in till New York helt ensam. Eller jag åkte tåg ensam för att sedan möta upp My. Jag ställde mig precis utanför DKNYs visning (NewYork Fashion week är i full gång) här sprang både den ena och den andra människan i dyra kläder. Ganska kul att bara kolla på människorna. Tio meter från ingången var även djurrättsaktivisterna i full gång. Med vita kanin kostymer, stod de och ropade med sina skyltar i högsta hugg.
När sedan My kom kilade vi ner till Times Square och in på Madame Tussauds wax museum. Detta var ganska skoj. Dock var det svårt att förstå vilka alla var. Men jag har massa bilder.

Sedan bestämmde vi oss för att traska ner till China Town. Så i god tro om att det inte kunde vara allt för långt började vi gå. Vi gick, vi gick, vi gick och vi gick. Till slut kom vill fram till The Village. Där Carrie i Sex and the City bor. Och såg hennes trappuppgång. Sen gick vi och gick och gick lite till sen var vi äntligen framme. Vi visste ju inte riktigt vad det var vi letade efter, Visste bara att det fanns en massa affärer. Och visst var det affärer. Dock sålde de flesta samma saker. Man fick lite medelhavs känsla när man gick där. Folk hade små små små butiker med en miljon prylar. (Alla sålde väskor, klockaor, solglassögon parfym) utanför stod det någon och ville ha in dig i sin hörna. Överallt fanns även människor med lappar som visade vilka "designer" handväskor de hade att välja mellan. Men här gick vi snabbt igenom, för jag tyckte det var ganska obahagligt när alla stod och i princip drog i en.
Så gjorde vi en vänster sväng och vips så var vi inne i Little Italy. Detta stället gillar jag verkligen.  Här fanns 100 olika mysiga resturanger. Folk var lugna och inte så stressigt. Fanns små mysiga affärer. Lite billiga marknadsstånd (inhandlade två par solglassögon för 60 kr)
Sedan började vi vår väldigt långa promenad tillbaka till Times Squere. När vi äntligen var framme var klockan 17,30 så vi tyckte det var ganska lagom att åka hemmåt igen.
Så jag begav mig till Grand Central Station. Visste inte riktigt vart jag skulle eller vilket tåg jag skulle ta, men folk i USA är överlag väldigt trevliga och hjälper gärna till om de kan. Därför är det lätt att fråga sig fram.
Så jag lyckades komma hem hel och levande.


DKNYs djurrätts kaniner


Madame Tussauds Wax Museum

Jag och The Osbornes



Jag medTravolta och Samuel L Jacksson


Jag och Uscher


No comments


Inte varje dag man träffar James Dean


Inte riktigt lika bra pose som Marilyn


Hänger i gäng med Beatles


Bara ett huvud kortare...



Men jag hade en jätte trevlig dag idag! Tack My!

American Idol on tour

Ja vad säger man efter en nästan 4 timmars lång konsert med kändisar man inte har en aning om vilka de är. Jag kände ju igen de flesta låtarna, då vi alla vet att i idol gör man bara covers. Så att sjunga med i låtarna var absolut inga problem. Dock förstod jag inte tjusningen när tvåan kom ut på scenen och alla börjar skrika som galningar. Tänk er en stor arena i sverige fylld med 75% flickor som är under 14 år när Darin kommer ut på scen. Lägg då till att amerikaner har en tendens att överdriva saker och ting. Alltså skriker de ungefär dubbelt så mycket. Det var verkligen helt sjukt när den här unga killen kom ut ur ett rökfyllt golvoch börjar sjunga beautiful girl och stand by me. Öron bedövande! Men uppfriskande

Sedan har kanske många där hemma i sverige hört talas om Amerikan Idol vinnaren David Cook (eller har vinnaren visats i sverige än? förlåt isf) Jag tyckte han var en aning överskattad. Alla man har pratat med här överröser han med komplimanger att han är så himla duktig. Så förväntningarna var stora. Men tyvärr kunde han inte uppfylla dem. Överlag lät alla hans sånger likadant och mer än flera gånger överröstade musiken hans sång.

Jag vad ska jag säga mer, överlag så gillade jag det hela. Så en helt okej konsert helt enkelt. Varken mer eller mindre. 3/5 Toasters.
Min favorit Seysha Mercado



Flickfavoriten den 17 åriga David Archuleta





Idol vinnaren David Cook





Topp tio American Idol



Publiken med en genomsnitts ålder runt 11 år 
 




Imorgon bär det av till NYC för att träffa lite vänner. Hoppas alla har det bra där hemma.

Lugnet innan stormen

Ja den första stormen skulle ha slagit till runt lunch tid här, men än så länge är det lugnt. Inte ens börjat regna. Men tydligen är det på väg.
Som tur är hålls konserten inomhus i en Arena i Bridgeport, ca 40 minuter här ifrån.
Imorgon bär det även av till NYC, och träffa My. Vi hade tänkt bege oss till ett Waxmuseum, och sedan något annat museum hon pratade om och därefter till ChinaTown! Ska bli intressant att åka dit och hem helt ensam. Förra gången förstod jag hur man kom dit men hem, var för mig en ganska luddig tysk historia. Men det ska jag nog lyckas med. Är man från Gullabo klarar man det mesta!

På sängkanten

Jag sitter i min säng, klockan är ca 21,20 en fredag kväll. Inte hänt speciellt mycket idag heller. Den yngsta var iväg på en playdate så jag och den äldsta tog det ganska lugnt. Hon är lite lättare, hon gillar att sätta sig framför datorn och kolla på ett avsnitt av Heros, och vill inte direkt att jag ska vara med henne hela tiden, vilket jag tycker är ganska lugnt och skönt.
Hon visade förresten hur man kommer till grannstaden Stamford. De har sagt att vi bor nära gränsen, men jag insäg aldrig att vi bodde 10 meter från stadsgränsen. Så nu hittar jag till Macy's (vilket är ett stort kännt köpcenter här) och deras parkering. Hittar även till starbucks och till andra viktiga platser i en AuPairs liv.

Trotts att jag inte bor i ett sommarhus i stil med OC körandes med min stora stadsjeep till fancy fester med vita tält, eller sitter på en modevisning bland kändisar i New York är jag ändå ganska nöjd, för här kan jag sitta och lukta på blommorna så att säga.
Nej vem försöker jag lura jag vill också vara på modevisning, men imon ska jag iaf på American Idol konsert. Det är något att se framemot. Dock kommer det en orkan(?) hit imorgon tydligen. Amerikaner har en tendens att överdriva lite.
Ja det är sant, det ska börja regna och blåsa rejält imorgon då först de tropiska stormerna Hanna och Ike kommer slå till efter varandra sedan kommer en tredje som jag inte minns namnet på hit runt lunch. Ska bli intressant att uppleva det. Engligt min host pappas uträkning kommer det blåsa runt 160km/sek men denna uträkningen låter inte i mina öron korrekt. på CNN.com står det: winds near 70 mph,just below hurricane status of 74 mph. Någon som kan göra den uträkningen i svenska mått?
Allt jag vet är att det kommer regna och blåsa rejält. 

Nu är det dags för lite sömn igen. Lovar att det blir bilder från konserten, om jag inte har blåst bort tills dess.
 

Torsdag kväll

Inte hänt så jätte mycket idag heller. En av mina vänner jag flög och lärde känna på orienteringen kom hit en snabbis idag. Det tog lite tid att hitta eftersom att det är ganska dåligt skyltat i detta landet, plus bristen på kommunikation (jag måste verkligen skaffa mig en mobiltelefon som jag kan använda privat) men det blev en hamburger lunch och en snabb husesyn hos mig. Men jättekul att träffa henne, och jätte skönt att få träffa en svensk vän! Tack Philippa!

Imorgon blir det nog en promenad med den stackars hunden. Han är inte stor, men jag tycker han behöver mer motion än att bara bli utsläppt på bakgården. Så blir nog en liten runda. Skönt att få komma ut med.

Imorgon kommer det förhoppningsvis bli en ganska lugn dag eftersom den yngsta har en "playdate" (man leker med en kompis) hos en vän så det blir bara jag och den äldsta, och hon är inte allt för svår att underhålla, om man ens behöver underhålla henne.
Idag lyckades jag förövrigt få iväg den yngsta på fotbollsträningen trotts att hon var väldigt gnällig och bara ville prata med mamma som inte kunde svara i telefonen just då (så gnällig kan jag aldrig tänka mig att jag någonsin var?) Men efter några om och men så hade hon hela munderingen på och satt snällt i bilen. Mamman blev förövrigt förvånad att jag hade lyckats få iväg henne överhuvudtaget.

Nu är det dags för mig att få lite sömn. Hoppas allt är bra med er

Starbucks

Idag har varit en helt vanlig dag igen. Var ute och gick en sväng med hunden. Dock blev det bara runt en halv timme, för den stackaren är verkligen inte van vid att vara ute och gå. Plus att det var väldigt varmt ute. Men en liten sväng blev det allt, det ska jag göra honom van vid.

Annars var jag iväg i grannstaden på Starbucks med en annan AuPair från Tyskland idag. Hon är jätte trevlig verkligen, men vi verkade inte ha allt för mycket gemensamt, men hon pratade och skrattade vilket jag uppskattar väldigt mycket nu. Plus att hennes engelska var bra, och framför allt förstålig.
När vi kom till Starbucks var det 6 andra tjejer där. Alla tyskar givetvis. Två av dem pratade engelska med mig, resten pratade bara tyska med varandra. Så man hamnade än en gång lite utanför. Men tydligen är det jätte vanligt att de uteslutande bara pratar tyska med varanda här. Tråkigt men sant.

Men imorgon kommer en av tjejerna, som jag lärde känna på kursen de första dagarna, hit. Hon är svensk, ska bli kul att få träffa henne äntligen. Hon och My, som jag träffade i NYC i söndags, är de två tjejerna som jag blev nära vän med och verkligen ser fram emot att träffa mer. Så ganska skönt att vi inte bor allt för lång ifrån varandra.

Vi får se lite vad som händer imorgon annars, är "cluster meeting" vilket betyder: Alla som bor inom ett viss område har en kontakt person, Vi bildar ett cluster. Och på ett cluster meeting får alla AuPairer som är i samma cluster en chans att träffas. Detta är ungefär en gång i månaden. Jättebra ide, speciellt så här i början när det är svårt att träffa folk. Så imon ska vi spela minigolf. Men får se om jag hunnit sluta "jobba" innan det är dags för att åka iväg på det.

Nu ska jag sova, för nu har det äntligen slutat åska. Godnatt

Tillbaka till vardagen

Idag var det vanlig skoldag igen, ganska skönt. Gillar att få vara ensam på dagarna, dock är det lite irriterande att de inte kan vara lite mer respektfulla och inte skrika utanför min dörr klockan kvart över 6 på morgonen. Men jag överlever även det.
Idag var första dagen jag skjutsade rurnt flickorna på "after school activities" den yngsta hade fotboll och den andra hade läxa som skulle göras på något lustigt vis. En sak är säker, det kommer ta mig ett tag att hitta dit, för alla gator ser nästan likadana ut här i denna staden.

I denna familjen är det alltid någon av föräldrarna som åker jätte sent till jobbet. Jag vaknar varje dag innan klockan 08,30 sen ligger jag ofta kvar ungefär en timme och läser eller pillar på datorn. Men det brukar inte vara förens mellan 09,30-10,00 den sista av dem stänger igen dörren för att äntligen äka till jobbet. Lite olikt från sverige där alla är på jobbet innan klockan 08,00 gärna innan klockan 07,00. Men den kommer de ju visserligen hem lite senare än sverige. De brukar komma hem runt 18-19.

Dags för lite tv-tittande och sömn

En lugn dag

Idag har varit en sån dag jag har längtat hem extremt mycket, och helt enkelt velat åka hem. Men måste ge detta en ärlig chans, träffa nån vän och sedan om jag känner likadant då får jag göra något åt det. Men en dag i taget.

Idag har det inte hänt speciellt mycket. Varit ensam hemma eftersom det är Labor day. Vilket är en röd dag här. Så när familjen väl kom hem från seglingen försvann de lika fort till någon tillställning. Men vaknade ganska tidigt trotts att det inte var några stressade människor som sprang och ropade utanför min dörr. Men jag steg upp lagade till mig en fruktsallad, vilket det blivit mängder av sedan jag kom hit. Sen slog jag mig ned vid datorn. Skönt att äntligen ha en ledig dag så man kunde få prata med alla där hemma medans de fortfarande var vakna. Dock endast på msn. Men detta lugnade mig ganska mycket vilket var skönt.

Fyller år om två vekor, jag undrar hur det kommer bli då. Känns ganska skummt att inte vara hemma och fira med familjen när man fyller 20. Men förhoppningsvis har jag en vän då som jag kan hitta på något med. Får fungera vilket som.

En stor fördel med att sitta på andra sidan av atlanten utan vänner är alla kanaler och alla tv serier som är här. Visserligen är det ganska mycket likt där hemma. Men de är nya avsnitt som inte ens finns att ladda hem hemma i Sverige än. Så har man inget att göra finns alltid tvn där.

En dag i New York City

Klockan 08,46 gick tåget in till Grand Central och på det satt det fem glada tyskor, en glad tysk man och en morgon trött Camilla.
Efter ca 40 minuter kom tåget in till Grand Central, och vi begav oss direkt till 5th ave och tågade neråt staden. Vi såg allt ifrån de flottaste affärerna till lite mindre moderiktiga äfferarna så att säga. Till sist kom vi tydligen till vårt mål (Det talades uteslutande tyska så om jag inte frågade hela tiden förstod jag inget, och efter en timme med kacklande tyskar gav jag helt enkelt upp och följde med strömmen) vårt mål var Central Park. Här delade vi upp oss. Några ville springa iväg på zoo, medans jag och två tyskor spatserade iväg mot själva parken. Efter att ha gått i ca 45 minuter genom en vanlig park kom vi till en fontän och massa bänkar. Och efter att ha gått 1 timme till kom vi till lite vatten, och såg några sköldpaddor. Nu pratade de inte lika mycket tyska utan försökte även få med mig i samtalet, vilket jag var tacksam för. Så vi pratade lite om vad som är olikt sverige och tyskland, vad man gör på fritiden och andra saker man frågar en näst intill främling.
Vid detta laget var jag ganska trött på att gå i en park så jag föreslog att vi kanske skulle möta upp de andra och gå och äta. Vilket de tyckte va en bra idé.
Men först var det dags för en shopping runda i Walt Disney butiken och lite bilder av mig, Långben och Pluto. Nu hade det börjats prata en hel del tyska igen. Därför tyckte jag det var dags att möta upp min svenska vän My. Sedan lunkade vi hela bunten iväg för att hitta något ställe där vi alla kunde äta, vilket inte var det enklaste så vi delade helt enkelt på oss. My och jag gick iväg mot en kalasgod smörgås affär, med lite tvivelaktig hygien i matsalsdelen, men mätta och belåtna högg vi in på New Yorks lite billgare shoppingdelar. Där det tyvärr endast inhandlades en kofta. Men mycket mer kommer det bli.

Efter ca 9 timmar av springande runt på Manhattan var det dags att åka hem, vilket inte kom en sekund för sent då jag var helt slut. Så jag slog mig ned på trappan framför The public Library of New York ,mellan lejonen. (Bibloteket som är med i Today After Tomorrow) medans jag satt här och väntade på att mina tyska vänner skulle komma och möta mig, kom det fram en filosoferande man med trasiga skor och smutsig tröja som undrade om jag visste vad lejonen var gjora av, marmor eller vanlig sten? Jag svarade att jag inte hade en aning om det och kollade sedan åt ett annat håll. Mannen fortsatte prata med mig och jag fortsatte svara kort och kolla åt ett annat håll. Men mannen kom sedan fram till att jag inte alls var en inhemsk medborgare. och hur som hellst berättade han för mig att i Finland hade man problem med alkoholen.

Sedan var det en lång tågresa hem med krånglande dörrar och avstängda spår, men när man äntligen kom innan för dörren och upp till datorn, där en viss person satt snällt och väntade, var jag helt slut i både kroppen och psyket då det varit väldigt mycket nytt och nya intryck.
 
Men summan av kardemumman är: Att jag inte alls är särskillt imponerad av NYC tyvärr. Kan dock ha berott på det tysktalande sällskapet.


Fontän i CentralPark


Jag


Lite vatten i Central Park


Inne i Walt Disney affären


Marmor eller vanlig sten?


En trött svensk på trappan till The public Library of New York

RSS 2.0