Uppdatering

På begäran av en spunkig person hade jag tänkt uppdatera lite.

Har pratat med "min familj" nu några gånger i bla telefon, och även fått se en del bilder. Jag längtar verkligen att få komma iväg nu.
Pratade med dem igår, då dom ringde och berättade lite nyheter. Dom bjöd även med mig på en seglingsresa några dagar efter jag kommit till dem. Ska bli skoj, bra sätt att lära känna varandra!

Idag pratade jag även med chefen om att få tjänstledig eller eventuellt om inte det funkar säga upp mig. Får reda på mer imorgon.
Men oavsett så slutar jag den 30 juli. Åker den 18 Aug. Man har en hel del att fixa innan man ska iväg ett helt år. Men hur som hellst ska jag bara jobba 21 dagar till.



nu ÄR det bestämt

Den 18 aug landar planet i USA. efter en kurs på 4 dagar hämtar familjen Greene upp mig och kör mig till mitt nya hem i Darien, Connecticut som ligger 50 minuter snett över NYC.

Ska bo med två döttrar i åldrarna 10 & 13 år. Självklart består familjen av två föräldrar (eller ja vaddå självklart?!) och en liten hund.

Mer får ni inte veta just nu....

Att välja familj är inte det lättaste

Nej det är inte lätt att välja familjen du ska bo hos i ett år frammåt!
Min ansökan är i alla fall godkänd nu, och visas för familjer i USA. Några har redan hört av sig.
En familj har jag även pratat med i telefon. Va verkligen en jätte trevlih och hel mysig familj, men bodde dock 4-6 timmar(!) närmsta amerikanska storstad. Vilket inte kändes helt okej.
Funderar nu för tillfället på en familj i StPauls/Minniapolis. Detta är ju en mycket stor stad, men på något lustig sett ser jag mitt år i USA närmre havet.
Jag vet inte hur man egentligen ska välja en familj. Så därför får jag lita på min magkänsla!

Det är ju inte alla som faktisk får välja sin familj själv...

Kostnader


Har gjort mitt medicalform (medicalform måste en läkare fylla i att du är fullt frisk) som inleddes med en kostnad på 963kr, ganska dyrt, men fullt överkommligt. Plus att jag vet att jag är helt frisk när jag åker.
Fick sedan reda på att man var tvungen att göra en lungröntgen, som visar att man är helt frisk, för att få försäkring eller visum (inte helt klar på den punkten) Jag fick tid för en röntgen och infann mig där på rätt tid. Det de då missat att informera mig om, var att jag även då va tvungen att betala 963kr igen! Detta var jag inte riktigt beredd på.
Men nu vet jag i alla fall att jag inte har tuberkulos eller Hepatit. Vilket är skönt!

RSS 2.0