Snabb uppdatering

iÍdag har jag haft fullt upp nästan. och på kvällen bar det av till en födelsedags middag hos en annan AuPair jag inte känner. Men det gäller att skaffa vänner.
Imorgon åker vi in till NYC, hoppas att det blir skoj och att vi kommer på rätt tåg. Men det ska nog gå bra. Uppdaterar mer imorgon. Förhoppningsvis har jag inte glömt kameran hemma så jag kan bjuda på lite bilder med.

Nu ska jag sova. Helt slut varje kväll...

Fredags kväll

Dagen sk. jobb var inte allt för ansträngande. Fast när jag gick ner till köket hittade jag 2 lappar från min host mamma, på vilka det stod: Starta diskmaskinen + instruktioner. På en andra var det en inköpslista på vad jag skulle handla. Detta är för mig en ganska lustig känsla. Här är man verkligen någons tjänare, fast på maskerat sätt. Det är något man ska förbereda sig på innan man bestämmer sig för att åka.
Jag hade inte allt för många förväntningar innan jag kom hit, men några har man ju alltid. Jag hade förväntat mig att ta hand om deras barn, få städa upp efter dem, laga dem lite mat, tvätta kläder, handla och lite annat smått och gott. Det enda jag inte hade förväntat mig var att jag inte skulle tycka om den känslan av att tjäna någon annan personligen. För mig känns detta lite nedvärderande. Det är lite svårt att förklara vad jag menar, men jag hoppas ni förstår.

Så idag har jag varit och handlat efter det kom pappan hem och vi åkte och ansökte om ett social securitynumber åt mig (den amerikanska motsvarigheten till personnummer, vilket du behöver för att bla skaffa ett bankkonto) Sedan åkte vi för att hämta upp den äldsta dottern, och hennes vän i skolan sedan hem.
Därefter var jag nästan ledig eftersom att de vill ju vara ifred och umgås, så jag satt på mitt rum och videochattade lite.
Sedan var det dags att gå ut och möta den yngsta vid bussen, men detta kom även mamman hem i tid för att göra så det ville hon göra. Då var det dags för lite barnprogram innan mamman och den yngsta skulle iväg och handla födelsedagspresent till en av hennes vänner, för det var barnkalas på g ikväll.
Sedan kom den äldstas fiollärare hit för en lektion, vilket varade i 1,5 timme (Fiol musik i nybörjarstadiet får jag stå ut med minimum 60 minuter varje dag). Medans den yngsta var på barkalset. Så överlag har jag egentligen inte gjort mycket alls idag.

Sedan åkte vi iväg på middag, vilket det bjöds på en riktig amerikans stek. Gott! Dock har jag lagt märke till att här på andra sidan atlanten får man ca 4 gånger så mycket kött än tillbehör så som potatismos, ris, sallad. Så i princip är det  bara kött man äter och blir mätt på.


Här är en bild på mitt rum. Lägg märke till de inte allt för smikrande gardinerna
(och inte allt för ordningsamt)

En vecka i familjen

Idag var det en vecka sedan jag kom till familjen. Denna veckan har varit extremt tuff. Har haft väldigt jobbiga hemlängtan känslor. Får hoppas de blir bättre snart.

I helgen skulle vi ha åkt och seglat, men pga av att jag blir så sjukt sjösjuk så har jagvalt att strunta i detta. Antingen funderar jag på att kanske möta upp någon av tjejerna från orienteringen, eller kanske hälsa på någon annan. Eller stanna hemma, gå på långa promenader, köra runt (måste lära mig att hitta, allt ser likadant ut) och shoppa lite. Kan vara ganska skönt det med.
Dock måste jag meddela familjen var jag befinner mig. För de anser att de har ansvar för mig. Vilket jag kan förstå i deras synvinkel. Men detta är för mig väldigt jobbigt, då jag har bott själv i runt 4 år och klarat mig själv mycket. Men det är bara att respektera och se glad ut.

Som ni kanske har märkt nu har jag Å Ä och Ö igen! Min bror hjälpte mig idag att ordna min dator vilket var guld värt, tack! Så nu har jag båda bokstäver med prickar och webcamen för att kunna se alla där hemma.

Här kommer några bilder från en dag med en 10 årig tjej,

Pedikyr








Hemlangtan

Jag har en sadan extrem hemlangtan! Nagon som har nagra tips?

Femte dagen

Ja idag ar det tisdag och jag har varit har i familjen i fem dagar.

Idag har det inte hant sa mycket bada flickorna har haft "playdates" sa inte behovt gora allt for mycket. Men dock har det blivit x antal ronder av Cluedo, som tydligen heter Clue har. Aven fatt pedikyr, rosa nagallack med vit blomma.

Jag har en del problem med amerikaners matvanor. De ater antingen jatte stadig frukost, eller knappt nagot allt. Aldrig samma sak varje dag. 
Lunchen ar en riktigt sorja. Alla ater olika saker, och ofta ar det sjukt onyttigt. Konstigt att de inte ar jatte tjocka i denna familjen!
Middagarna har hittils varit helt okej faktiskt. Dock anvander det smor pa allt, inte helt okejform in smak. Men det ar nagot man far bli van vid!

Hade tankt ladda upp lite bilden ifran var pedikyr stund, men tyvarr verkar det inte fungera.

 Traffen med min "storasyster" var helt okej. Hade stora problem med att forsta henne. Trotts att hon varit har i nastan 1.5 ar sa kan hon knappt gora sig forstadd pa engelska. Men hon visade mig var Stamford Mall lag och vad som fanns dar, det var trevligt. Vi kanske skulle aka och kolla pa en film nan dag sa vi. Far hoppas det sa man atminstone kommer ut ur huset.

Manga fragor

Nu har det borjat trilla in en hel del fragor ang mitt liv som AuPair och familjen. Jag ska forsaka svara pa det mesta. Glommer jag nagat eller du vill veta nagot ar det bara att fraga!

Jag bor i ett medelstort hus i ett ganska fint omrade. Jag har ett eget rum och ett badrum som jag delar med flickorna.
Pa min fritid far jag gora i princip vad som hellst. Jag kommer nog aka ivag mycket. Fast komemr enda tillbringa ganska mycket med hela familjen, da jag vill kanna mig som en familjemedlem. Firitid vet jag inte riktigt hur mycket jag har an. Men troligtvis kommer jag jobba fran runt 13.30 till 19.00 varje skol dag. Sedan blir det nan lordags kvall ibland ad foraldrarna vill ga ut ensamma.
Pa min fritid far jag gora i princip vad jag vill. dock har jag en tid da jag maste vara hemma vilket innebar 10 pa vardagar och 11.30 pa helger. Dock far jag sova borta hur mycket och nar jag vill sa lange jag ar har nar jag ska "jobba". Anledningen till att jag maste vara hemma vid den tiden ar att pappa i familjen vaknar jatte latt. Igar sa var det mitt i natten och en av flickorna tappade (ca 30cm hogt upp) en plastkopp pa nedervaningen. Sa vaknade pappan direkt och studsade upp. Jag daremot sov som ett barn.

Jag har min egna bil. En rod nissan Sentra tror jag den heter. Ganska ny och fresch. Dock automat sa det ar lite ovant men det funkar. Och lattare kommer det nog bli. Familjen betalar for all bensin tydligen. For jag kommer enda bara aka korta streckor runt i de narmsta staderna. Och jag far inte lov att ta bilen tex till NYC eller Boston eller alls till nagon lang resa. Vilket jag forstar.

Nar det galler att stada och tvatta sa ar jag ansvarig for att flickorna rum ar stadade och deras klader tvattade. Men dock ska jag inte stada deras rum utan helt enkelt bara papeka for dem att det ar dags att goras. Tvatten maste jag dock ta hand om eftersom att ingen av dem vet hur man gor. Men handlar om en gang i veckan tre maskiner ungefar. Ingen stor grej.
Att se till att de har mat och sadant ligger aven det pa mig nar jag jobbar. Oftast brukar de ga och ta nagot att ata nar de ar hungriga och sedan be mig om hjalp om de hebover ugnen eller sa. Disken maste de ta hand om sjalva med. Stalla in i maskinen och likande.
Nagra dagar i veckan ska jag aven laga mat pa kvallarna. Blir nog mest svensk mat, och nyttig mat!

Nu vet jag inte riktigt mer vad jag ska beratta om. Har du mer fragor sa ar det bara att fraga kommentera eller maila mig [email protected]

Nu blir det snart kaffe pa starbucks.

Storasyster

I detta "AuPair omradet" har vi nagot som kallas bigsister program vilket betyder att varje ny AuPair som kommer in i detta omradet far en sk. storasyster som varit har en langre tid och kanner till omradet. Som sedan ska slussa in den nya i det nya helt enkelt.
Min ringde idag och heter Rosa, fran brasilien. Hon ska visa runt mig mig lite och sedan ska vi pa mandags traffen pa Starbucks, dar alla AuPairer inom ett ganska stort omrade alltid traffas pa mandagar tydligen. Ser jag fram emot, kanske man antligen kan fa nan van sa man har nagot att gora.

Idag har vi varit och handlat. Det gick ganska okej, bortsett fran att man inte visste vart nagot fanns och att vi var dar forsta gangen innebar att flickorna visste att de kunde utnyttja mig genom att plocka till sig en massa saker som inte stod med pa listan. Men var inget drastiska saker iaf. Sa summan av kardemumman var iaf godkannt. 

 

Andra dagen

Andra dagen idag, inte jobabt pa dagen. Sa jag sov tlls jag vaknade. Vilket va skont (alla som kanner mig vet hur jag ar pa morgonen) Sen akte vi till familjens Country Club. Pappan kilade direkt ivag och spelade golf, medans flickorna hoppade i poolen och jag och mamman lag och solade. Mycket trevlig dag. Jag blev lite facinerad over att man bara kunde ga fram till luckan och be om nagat att ata och bara saga ett nummer sa satte de upp allt pa en nota man far betala manadsvis eller sasongsvis.
Jag ar fortarande lite fundersam pa om familjen maste betala for mig hela tiden om de bjuder med mig naganstans trotts att jag inte "jobbar" Men jag antar att de maste det eftersom de masta betala min mat. Maste fraga min counsler om det!

Sa nu ar foraldrarna ivag pa middag och jag passar flickorna. Vi har spelat Pictionary och nu skickade jag inte dem i duschen. Eller nej knappst skickade, jag fragade om de ville ta en dusch. For foraldrarna sa att d va tvungna att gora det innan de skulle lagga sig. Sen far de bara vara uppe till 10.30 och 11.00, sa dar efter ar jag ledig kan man saga. Blir nog nan film.

Imon ska vi tydligen ut pa en segling tur med den stora seglings baten. Ska bli skoj. Jag lovar jag ska ta manga kort Martin!


Forsta dagen

Idag har jag jobbat, eller ja jag borde nog saga "jobbat" for att bara ta det lugnt med tva flickor pa 10 och 13 ar inte sa mycket till jobb.
Forst sa spelade vi RockBand, va val ganska skoj. Men trottnar snabbt pa sant. Sedan lekt jag med dockor. Ja du lasta ratt, dockor. Var ett ganska bra tag sedan jag gjorde det, detta ar nog nagat jag ska forsaka gora sa lite som mojligt i framtiden med for det var inte sa skoj. Dock hade de redan deras forsta brak nar jag va ensam, Visste inte ett dugg va jag skulle gora. Men det loste sig.
Sedan korde jag in till Darien och vi gick till ett stalle dar man kan mala pa porslin, vilket jag faktiskt tyckte va skoj! Vill jag gora igen. Alltid gillat att pyssla och det gor min "barn" med sa blir nog en del av det,

Min hemlangtan har borjat kicka in ganska rejalt, eller jag tycker den har det. Kanske blir mycket varre om nagra veckor.
men alla sager att de ska ga over. Dock tror jag inte att det gar over utan det blir bara mer eller mindre hemlangtan.

Familjen ar iaf jatte trevlig inga problem an sa lange. hade vart forsta mote idag tillsammans och gick igenom lite saker. Detta ar nagot jag tycker alla familjer med en AuPair ska ha!

Nej nu ska jag nog hoppa till sangs snart, tidskillnaden har jag itne kannt av sa mycket. Men jag ar trott tidigt om kvallarna.

Framme

Ja nu ar jag antligen framme hos min Host Family, efter 3 dagars kurs, fran 8.30-19.00 varje dag. Men ar ganska trott i huvudet nu.
Men familjen ar verkligen jatte trevliga! Inga alls problem an! Dock har jag ganska jobbig hemlangtan..

Internet pa min dator fungerar inte an tyvarr, men de skulle forsaka ordna det sa fort som mojligt. Det ar darfor jag far anvanda deras dator, och tangentbordet ar ganska lustigt. Allt ar huller ombuller om man jamfor med vad jag ar van vid.
Min mobil fungerar inte heller. Den ar sten dod! Funkar inte att starta ens. Sa har du skicka sms eller forskt ringa ar det darfor jag inte svarat.

Men jag har det iaf bra har pa andra sidan atlanten. Kommer langre uppdatering nar jag fatt min dator med ett riktigt tangentbord!

Hoppas allt ar bra dar hemma.

Jag lever

Hej allihopa!

I måndags kom jag fram till NYC. Resan gick jätte bra inga problem alls. Träffat två andra tjejer från sverige med som jag kommer bra överens med, som inte heller ska bo allt för långt ifrån mig,

Sitter nu på hotellet där vi har "orientation" kurs i tre dagar där man går i genom alltfrån hur man tar hand om barn till kulltur krockar.

Inte hunnit med så mycket än. Var en snabbis på stan igår men var inget speciellt. Schemat för dessa dagarna är verkligen full späckat med lektion.

Har även fått hambakade kakor skickade till mitt hotell från Värdfamiljen. Jätte goda!

Snabb uppdatering nu, men har inte allt för mycket tid. Ikväll bär det av in till Manhattan! Ser jag framemot..

Nu är det dags för kurs igen!

Kontakter

Saknar mångas telefonnr (mobil & hemnr) , adresser, MSN mm!

Maila de till mig [email protected] (ej msn)

En vecka kvar

Om en vecka har jag precis mellanlandat på Heathrow. Och väntar på att boarda planet till New York!

Och än så länge har jag inte börjat packa det jag ska ha med mig. Däremot har jag kommit igång ganska bra med lägenheten. Tror inte att det är allt för mycket kvar nu. Har dock inte så mycket mat och sånt här längre. Men inte många nätter kvar här endå. Ska jag bara hitta någon som vill hyra med!

Så värst nervös är jag inte än, men det kommer nog det med.
Har fått reda på att det åker två andra tjejer från Köpenhamn samtidigt som mig. Vi skulle bli uppmötta av en representant från Skandinaviska. Ganska skönt att man har några i sällskap. Vi blir även uppmötta av en representant från USA kontoret på NewYork flygplatsen. Som sedan skjutsar oss till hotellet och den tredagars utbildningen vi ska delta i. Sen börjar det nya livet, i det nya landet Amerikat.


Jag kommer aldrig hinna

Jag har för mycket som jag måste ordna innan jag åker. Känns inte som att man kommer hinna med allt!

Men det går frammåt. Håller på med lägenheten för fullt nu om kvällarna.

Har i alla fall mailat några andra tjejer som ska vara i mitt område, under nästan samma tid. Skulle vara skoj att få lära känna några där. Har ju redan en ny vän som kommer ca 3v efter mig och ska bo bara 10 minuter ifrån mig.
Även mailat lite med en som kommer från Gullabo. Hon bor nu i USA. Hon åkte även hon som AuPair för 14 år sedan och bestämmde sig för att stanna.
Ganska lugnande att man trotts allt nytt ändå har några i närheten.




RSS 2.0