Vad händer?

Ja jag har då skickat in min ansökan, och lite bilder på mig. Skrivit mitt personliga brev och skaffat fram referenser.
Online ansökan: Är det lättaste av hela proceduren. Ska bara klicka och skriva lite saker om dig själv.

Personligtbrev: Oooj så svårt att behöva formulera sig på ett korrekt sätt på engelska. Att få sig själv att framstå som guds gåva till mänskligheten är ännu svårare! men med bra hjälp från Tjejerna på organisationen så löser det sig.

Referenserna: Ganska svårt att välja lämpliga personer som känner dig. Men jag valde iaf. Min skolsyster och mentor ifrån gymnasiet. Min granne/bästa kompis mamma/ nära vän till familjen/ kännt mig sedan jag föddes så hon kändes som pricken över i:et. Sedan bad jag en nära vän som även är min arbetskarat fylla i. Samt en annan nära vän från skoltiden.

Bilderna: Lite svårt att välja bilder som verkligen representerar dig. Välja inga fest bilder. Utan välj bilder från tex bal, student och kanske någon men nära vänner. Som visar den bästa sidan av dig.

Varför?

Vad fick mig nu att välja ett år som AuPair?
Detta är något jag länge funderat över, långt innan jag fyllde 18. Men som alla kanske redan vet måste man vara över 18 år för att få delta i ett AuPair program.
Jag la planerna på hyllan ett ganska bra tag, jag tog studenten, fick ett fast jobb. Det va först när jag började få en tristess i vardagen jag började fundera på en ny utmaning. Det kändes som jag stod och stampade på samma plats hela tiden, och inget nytt hände.
Sedan åkte en nära vän till mig iväg. Och jag kom in i lite samma banor igen. Jag hade tankar på att flytta till Norge, resa en månad, och lite annat. Men kände att detta inte skulle ge mig lika mycket som om jag valde att åka i väg ett helt år för att bo i en amerikans familj, i en helt annan kultur och klimat.
Så jag pratade med min vän som är iväg just nu. Och hon rekomenderade mig en organisation, Skandinaviska Instututet. Så här står jag nu med nästan hela min ansökan färdig.

Välkommna

Hej och välkommna till min blogg.

I höst närmare bestämmt någon gång i Augusti hade jag tänkt att åka iväg ett år som AuPair i USA.

Jag är i full gång att fylla i alla pappren och annat smått och gått som ska med i ansökningarna.

I bloggen hade jag tänkt att dela med mig med allt i från arbetet som krävs innan man åker och sedan berätta om mitt liv under och efter AuPair resan.

RSS 2.0